V posledním časopise obchodního řetězce Albert, jsem našla recept na kološvárské zelí.
Ingredience do tohoto receptu byly naše oblíbené tak jsem ho hned vyzkoušela.
Recept :
2 lžíce sádla/ 2 cibule/ 500g mletého vepřového masa/ sůl/ pepř/ mletá sladká paprika/
1 kg kysaného zelí/ 150g vařené rýže/ 200g pikantní klobásy/ 200ml kysané smetany.
To by nebyla já aby neexperimentovala a šetřila si práci. Kysaného zelí jsem měla jen jednu sklenici, v
určitě to kilo použijte, rýži jsem dala nevařenou a do masa přidala více vody. Klobásu jsem vynechala a přítel nemá rád smetanu tak taky bez ní.
Postup :
na sádle a cibuli zprudka opečte maso, přidejte sůl, pepř, papriku minutu opékejte. Pak jsem přidala nevařenou rýži a šup s tím na pekáček:-)
Vrstvit zelí, maso, zelí, maso, zelí. Pokud by jste chtěli tu klobásu tak položit na maso. Zakysaná smetana patřila úplně nahoru, já jsem ji vynechala.
Zakryté alobalem pečte při 180 stupních půl hodiny.
Dobrou chuť.
Moc nám chutnalo a Mikulášek ještě říkal : "maminko ještě pidat":-)
Zní to nádherně:-)
OdpovědětVymazattak - a už si ukládám do oblíbených a připojuju se a já nevím co ještě. do alberta jdu jednou za čas - ten časopis jsem u nás viděla naposledy tak před rokem - prostě mám smůlu a koložvárské zelí - tolik o něm mluví ten co se mnou bydlí a já vůbec nevím, jak to má vlastně vypadat. takže díky za recept a určitě vyzkouším.
OdpovědětVymazatJitka
Uursiku časopis si můžeš i stáhnout, tady je odkaz http://www.albert.cz/radce-zakaznika/albert-magazin/
Vymazattaky dělám...manžel ho ochutnal v práci a byl nadšený, tak jsem vyslídila recept a je úžasný ;-)
OdpovědětVymazatAkorát mám v receptu 500g mletého masa a zalívám smetanou smíchanou se zakysanou smetanou...je to fakt žravý :-))
Děkuji za připomenutí, taky to dělám z mletého masa (dopsala jsem)
VymazatV původním receptu mám taky smetanu ale můj přítel nesnáší žadné smetany ani máslo tak to tak kombinuji.