pondělí 4. března 2013

Mrkvová tofu pomazánka

Při jedné návštěvě zdrávé výživy jsem narazila na recepty z Countrylife. Vzala jsem si jich několik domů a mrkvová pomazánka z tofu se u nás zabydlela na trvalo.



Původní recept je :

250 g uzeného tofu
3 středně velké mrkve
1dcl sojové smetany Provamel
125 g sójové kysané speciality Sojade natural
mořská sůl
kurkuma

Rodině moc nechutnala sojová majonéza, tak jsem ji trochu pozměnila. Vše nastrouhám najemno, přidám lžíci vajíčkové majonézy a strouček česneku.
Mažu na chleba a sypu petrželkou nebo pažitkou.




Většinou u nás nezůstane do druhého dne. Pokud budete mít náladu si ji udělat, budu ráda když mi napíšete jak Vám chutnala. Dobrou chuť.

2 komentáře:

  1. Šárko a co chleba, zkoušíš a pečeš? Držím palce, ať se daří. A ozvi se s tím ronopastem

    OdpovědětVymazat
  2. Šárko, pomazánka vypadá výborně, tofu mám ráda, se sojovými smetanami a pod. nemám žádnou zkušenost...proč nezkusit něco nového!
    Moc chválím motýlky!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat