pátek 8. června 2012

Magaše

Delší dobou jsem hledala recept na bramborové "palačinky" které se jedí na Slovácku.
V Šardicích tomu říkají magaše, v Mistříně přesňáky, v Hodoníně patenty a ještě jsem slyšela laty.
Recept jsem dnes našla na zajímavém kulinářském blogu který píše Lukáš.
Tímto mu děkuji za recept.




Dělají se z uvařených brambor, vajíčka a mouky. Po upečená na suché pánvi se natřou sádlem.



Namažou se povidly a posypou mákem smíchaným s cukrem.



Opravdu výborná chuťová kombinace. Určitě vyzkoušejte. Dobrou chuť.


Při projížďce na kole jsme objevili, že dozrávají moruše.



Jedná se o velmi chutné ovoce morušovníku. Tvarem se podobají ostružině. Bíle jsou míň výrazné chuti.




Morušovník černý,  plody jsou velmi lahodné, trhají se až těsně před opadnutím.

9 komentářů:

  1. tak u nas sa tomu hovori "lokša"...:) a ja osobne ju milujem ked je naplnena kačaciou pečienkou (jatrami)...alebo lacnejšou variantou a to kuracou pečienkou.....mňáááááám :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jů, laty .... To je dobrůtka, ale pracná hodně

    OdpovědětVymazat
  3. Tedy, kdybych neměla už plány na víkend, asi ho provařím:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Zuzko, děkuji za tip na slanou variantu.

    OdpovědětVymazat
  5. Mňam, vypadá to moc dobře. Šári, máš u mě ocenění. Krásné dny. Ajka

    OdpovědětVymazat
  6. Jé, tak tuhle dobrůtku jsme doma dělávali hodně často. Akorát ne na pánvi, ale přímo na plotýnce a hodně pomastili máslem a bez povidel, jen mák a cukr. Mohli jsme si všichni doma utlouct, jaká je to dobrota. Musím zas ukecat maminku, aby nám je udělala :)

    OdpovědětVymazat
  7. tož takový přesňák - to je lahoda! A marpelně - teda moruše - no to mi povídej! Já mám raděj bílý,ale červený taky možu. Hezký víkend přeje Wiera

    OdpovědětVymazat