Delší dobou jsem hledala recept na bramborové "palačinky" které se jedí na Slovácku.
V Šardicích tomu říkají magaše, v Mistříně přesňáky, v Hodoníně patenty a ještě jsem slyšela laty.
Recept jsem dnes našla na zajímavém kulinářském blogu který píše Lukáš.
Tímto mu děkuji za recept.
Dělají se z uvařených brambor, vajíčka a mouky. Po upečená na suché pánvi se natřou sádlem.
Namažou se povidly a posypou mákem smíchaným s cukrem.
Opravdu výborná chuťová kombinace. Určitě vyzkoušejte. Dobrou chuť.
Při projížďce na kole jsme objevili, že dozrávají moruše.
Jedná se o velmi chutné ovoce morušovníku. Tvarem se podobají ostružině. Bíle jsou míň výrazné chuti.
Morušovník černý, plody jsou velmi lahodné, trhají se až těsně před opadnutím.
tak u nas sa tomu hovori "lokša"...:) a ja osobne ju milujem ked je naplnena kačaciou pečienkou (jatrami)...alebo lacnejšou variantou a to kuracou pečienkou.....mňáááááám :)
OdpovědětVymazatJů, laty .... To je dobrůtka, ale pracná hodně
OdpovědětVymazatTedy, kdybych neměla už plány na víkend, asi ho provařím:-)
OdpovědětVymazatZuzko, děkuji za tip na slanou variantu.
OdpovědětVymazatMňam, vypadá to moc dobře. Šári, máš u mě ocenění. Krásné dny. Ajka
OdpovědětVymazatAjko, děkuji za ocenění moc si toho vážím.
VymazatJé, tak tuhle dobrůtku jsme doma dělávali hodně často. Akorát ne na pánvi, ale přímo na plotýnce a hodně pomastili máslem a bez povidel, jen mák a cukr. Mohli jsme si všichni doma utlouct, jaká je to dobrota. Musím zas ukecat maminku, aby nám je udělala :)
OdpovědětVymazattož takový přesňák - to je lahoda! A marpelně - teda moruše - no to mi povídej! Já mám raděj bílý,ale červený taky možu. Hezký víkend přeje Wiera
OdpovědětVymazatmňam, hned bych si dala.
OdpovědětVymazat